Nejčastější důvody k přivolání instalatéra mimo běžnou pracovní dobu


Víte, že instalatéři udržují i nonstop havarijní servis, a že přijíždí obvykle do hodiny od zavolání? Kdy lze této služby využít, i když je zrovna sobota večer?

Plynový kotel vypoví službu – venku je víc, jak deset pod nulou, ale vy máte doma výkonný plynový kotel a dodávka plynu do vaší domácnosti nikde nevázne, takže si můžete v klidu mnout ruce, ať je třeba mínus padesát, jako na Aljašce. Ale sotva si toto pomyslíte, kotel vypoví službu a přestane z neznámých důvodů topit. Zatímco se pokoušíte jej zprovoznit a propadáte panice, během hodiny klesne teplota v domě o pět stupňů Celsia, a vy máte doma nemocné dítě a vzrostlé rostliny zvyklé na pokojovou teplotu. Nepanikařte, zvedněte telefon a ihned volejte instalatéry. Ti se pokusí vyřešit problém co nejdříve.

instalatérské práce

Ucpaný záchod nevěstí nic dobrého – když se zanese záchod tak, že jeho obsah neprotéká do odpadu, přichází na řadu gumový zvon – nejúčinnější zbraň. Ta většinou také zabírá, takže není důvod k chmurné náladě. Ale pokud prorážení odpadu zvonem nic neřeší a voda zůstává jen pár centimetrů od horního okraje mísy, může být problém až v kanalizačním potrubí, a na to už je zapotřebí povolat profesionály. Ucpaná kanalizace je vždy havarijní stav a nesnese odklad, proto volejte havarijní servis i v nočních hodinách. Odstranění takovéto závady může trvat déle a čím dříve instalatéry přivoláte, tím méně problémů v souvislosti s ucpaným záchodem budete mít.

havarijní instalatérský servis

Úniky vody – unikající voda ve zdi je také událost, která patří do pracovního rozsahu instalatérského havarijního servisu. Zde bývá největším nebezpečím průnik vody do elektroinstalace, a proto je třeba volat odborníky opět co nejdříve, bez zbytečných odkladů. Instalatéři vyhledávají místo defektu pomocí formovacího plynu nebo poslechovou tyčí Hykron, není k tomu třeba oklepávat omítku, a proto se nepouštějte do žádných podobných demoličních prací.