Co pro vás znamenají posuvné dveře vestavěných skříní


Dveře vestavěných skříní v Praze jsou nejen jejich nedílnou součástí, ale také plochou, která je součástí interiéru, a to mnohdy velmi dominující. Plocha dveří je většinou natolik velká, že vytváří plochu celé stěny v předsíni či v ložnici, a právě ta by měla mít zajímavý vzhled. Co pro vás znamená vzhled posuvných dveří vestavěné skříně?

Dveře se zrcadly – zrcadla nemusí být vysloveně rovná a krýt celý povrch dveří, zajímavě vypadají i dveře s kulatými nebo oválnými zrcadly, anebo zrcadla tvarovaná do křivek. Zrcadla dobře vyzní s jednobarevnými dveřmi většinou světlé barvy, protože světlé odstíny barev lépe odráží světlo a přispívají i k věrnějšímu obrazu v zrcadle.

vestavba v předsíni

Dveře jednobarevné – budete-li volit oblíbenou klasiku – jednobarevné dveře, které se již osvědčily v mnoha domácnostech, máte na výběr z mnoha odstínů barev pastelových i zastřených. Uvědomte si ale, že čím výraznější barvu zvolíte, tím lépe na vás bude působit. Barevné dveře zlepšují náladu a mírní deprese, účinná je zejména žlutá a zelená, a máte-li rádi sex, doporučujeme kombinovat tři barvy – fialovou, růžovou a bílou, a to i v ornamentální výzdobě.

vestavěné skříně

Vzory na dveřích – na dveřích mohou být ornamenty, napodobující květiny a můžete je opatřit i fototapetou, ovšem buďte velmi opatrní ve výběru ornamentů i fotografií, které vás s danými objekty propojují, nevhodné jsou například jedovaté rostliny, dravci (tygři, orli) a různé destruktivní motivy, protože to vše odebírá energii a budete se pak v domácnosti cítit špatně.

Fotografie v podobě koláže – toto může být vhodný dárek pro vašeho přítele, dnes se dají pořídit fotografie ve formě samolepicí fototapety a jeho určitě potěší, když se necháte potají, třeba u profesionální fotografky v ateliéru nafotit v plavkách v různých pózách a sama sebe pak vylepíte na dveře vedle sebe jako koláž. Fotky v životní velikosti budou krásným dárkem k narozeninám.